• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Adriano Marco E Vittorio Moscato d´Asti

Food Match

Adriano Marco E Vittorio Moscato d´Asti

Midt i hjertet af Langhe i det underskønne Alba ligger dette familiefirma, der i generationer har dyrket vin fra egne marker i I begyndelsen af 1900tallet begyndte ”Bedstefar Giuseppe” af plante vinstokke på egne marker. Senere købte han sammen med sønnen, Aldo, en lille vingård hvor de også kunne nyplante. Endnu et skridt fremad skete, da børnebørnene Marco og Vittorio kom til. De besluttede selv tappe og sælge vinene som egne gårdvine. I dag råder Adriano-familien over 22 hektarer beplantet primært med Nebbiolo, kongedruen i Piemonte. Stort set alle familiemedlemmer deltager i arbejdet på vingården på et eller andet tidspunkt af året.

Produktonen strækker sig over Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Freisa, Sauvignon og Moscato. Yderligere 8 hektarer er udlagt til dyrkning af hasselnødder og 10 hektarer til enge, landbrug og skov. Og det er lige her i skovene omkring Alba, at den man finder den berømte hvide trøffel. En delikatesse af den anden verden og til en pris af kr. 20.000 – 30.000 pr. kilo! Sæsonen løber over okt./nov./dec., hvor specielopdrættede hunde snuser sig frem til det hvide guld.

Det ligger familien Adriano meget på sinde, at den fantastiske natur i regionen også i fremtiden vil være lige så smuk og bjergtagende. Med stor fokus på bæredygtighed bruger de kun et minimum af bekæmpelsesmidler i marken. Det betyder blot endnu flere timer i marken, men det er på den lange bane det ekstra arbejde værd. Al elektricitet der bruges på vingården kommer udelukkende fra solceller. I det herlige Piemonte, tæt ved Alba, bliver Moscato-druen dyrket til denne vin. Markerne er alle beliggende over 200 meters højde.

Vinen får kun ganske få måneders ophold i tankene før aftapning, da Moscato d’Asti skal være frisk og liflig. Vinen er det, som italienerne kalder ”frizzante”, hvilket vil sige svag mousserende/perlende. Desuden er alkoholprocenten kun på små 5 %, hvilket fremmer indtagelsen!

Meget duftende og aromatisk næse, hvor det simpelthen vælter op af glasset med vidunderlig duft af hvide blomster, lime, akacie, abrikos og salvie. Indbydende og delikat sødme i smagen, der slutter fint af med citrustoner i eftersmagen.

Men pas på, denne vin er stærkt vanedannende!

Helt perfekt til de varme dage på terrassen, som velkomst eller til jordbærerne.


Ratings

2010:

  • 5 stjerner - VinAvisen

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
Moscato Italien 5% Piemonte 75 cl. / 6 stks. krt. #528