• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Secondo Marco Recioto Valpolicella Classico

Food Match

Secondo Marco Recioto Valpolicella Classico


Secondo Marco er et nyt vinhus fra en gammel vinfamilie. Familien Speri har dyrket vin siden 1800tallet, men i 2007 startede Marco Speri så sin egen produktion op. Årgang var 2007, hvor både egen og familiens druer indgik i produktionen. Årgang 2008 var første årgang, hvor der udelukkende indgik egne druer. Vinhuset er beliggende i den lille kommune, Fumane, små 15 km. nordvest for Verona. Marco ønsker at eksperimentere med druesorterne, bl.a. er han meget begejstret for ”Corvinone”, der giver lidt kraftigere, mørkere og strammere vine end den mere kendte drue; Corvina. Secondo Marco producerer bevidst knap så søde vine, hvilket er meget befriende med tanke på nogle af de meget søde Ripasso og Amaroner, der ellers produceres.

Produktionen er på kun små 120.000 flasker i alt.

Marco har købt sit eget tørrehus i bjergene, hvor druerne til Recioto (og Amarone) ligges på stråmåtter i trækasser. Her ligger druerne i 140 dage, hvorved en stor del af vandet fordamper(op til 50-60%). Først i januar/februar er druerne klare til at blive vinificeret. Gæringen stoppes dog før al sukkeret er opbrugt. Det gøres for at bevare frugten og friskheden. Vinen ligger med skallerne i hele 30 dage, og vinen lagrer efterfølgende 8 måneder på store træfade (600 ltr. fade) og slutter så af med 6 måneder på flaske.

Denne Recioto er produceret på 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone og 10% af andre sorter. Alle druerne er høstet med håndkraft og herefter er bundterne selekteret i hånden.

Mørk i farven og med dyb lilla kant. Næsen har en sødmefuld duft af både marcipan, modne og sorte kirsebær, lakrids og lidt kanel. Blød, fed og cremet smag med varme og en silkeblød eftersmag, der bare blive siddende i hele munden! -Vinen er slet ikke så sukkersød endda (den røde tråd i Marco’s vine) og vinen slutter af med et godt og fast bid. Skøn, skøn vin.

Drik den lettere afkølet (12-14 C°) til oste, søde kager, tørrede frugter, nødder eller blot som et glas efter middagen.


Ratings

2010:

  • 2 glas - Gambero Rosso

  • 2 glas - Vinhulen

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
100% Corvina Italien 14% Veneto 38 cl. / 6 stks. krt. #517