• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Bodegas Fariña -  Colegiata Malvasia

Food Match

Bodegas Fariña - Colegiata Malvasia


Vinhuset – baggrund:

Toro ligger i det nordvestlige Spanien, og man har produceret vin her i mange århundreder – længe før man begyndte i La Rioja og La Mancha. På trods af, at Toro-området ofte står i skyggen af de andre spanske vinområder, så er Toro rent faktisk kendt for at stå bag nogle af de mest innovative vine, og det kan man bl.a. takke Bodegas Fariña for. Vinhuset blev stiftet af Salvador Fariña i 1942, og i dag er vinhuset repræsenteret af Manuel Fariña af 3. generation. De er ikke blot en af de ældste vinhuse, men også et af de førende, da de fungerer som drivkraften bag nytænkning og moderniseringen af vinfremstilling. Hvor man førhen producerede vin på ca. 17% alkohol fordi man høstede midt i oktober, var Bodegas Fariña de første til at rykke høsten frem, så alkoholprocenten kunne holdes nede på 13-13,5%. De var også de første til at eksportere og til at sælge vin med brandede etiketter. Fariña var også de første til at introducere temperaturkontrollerede ståltanke. På samme måde er de først til at eksperimentere med egefade og lagringsmuligheder. De huser i øjeblikket 16 forskellige typer egefade, nogle med kapacitet på op til 16.000 l som er specialfremstillede til dem. Mange andre producenter fulgte med den nye udvikling, og så fik piben pludselig en anden lyd. Der var positiv omtale verden over, og dermed fik vinene fra Castilla y León en ny status. Bodegas Fariña sætter en ære i gå forrest i udviklingen med at etablere Toro på verdenskortet og med at sprede budskabet om, at de producerer fin vin af rigtig høj kvalitet.

Toro er et område, som er kendt for sine rødvine. Dog har Bodegas Fariñä eksperimenteret med både rosévin og hvidvin – og sikke en succes! Smag vinene og de vil tale for sig selv.

Vin – produktion:

Colegiata Malvasia er produceret på 100% Malvasia druer. Rent faktisk er Bodegas Fariña det eneste vinhus i Toro, der producerer en hvidvin på 100% Malvasia. Malvasia dækker oprindeligt over en række forskellige druer. Kendetegnet ved Malvasia-familien er dog, at de giver en utrolig aromatisk vin med masser af forfriskende og lækre frugtnuancer.

Når druerne er høstet ligger de til kold udblødning ved 5ºC i 12 timer før gæringen sættes i gang ved 15-18ºC i ståltanke. Denne vin er produceret til kun at fremvise de skønne frugtagtige nuancer, og derfor kommer vinen ikke på noget tidspunkt i kontakt med fade. Farven er klar og lys gylden. En utrolig aromatisk duft møder næsen med en skøn vifte af citron, muskat, fersken, abrikos og nektarin. Det er et meget forfriskende og lovende indtryk, som sætter en høj standard for smagen – men smagen skuffer ikke. Man kan fornemme en anelse prikken på tungen, som løber helt perfekt i spænd med vinens profil. De frugtagtige nuancer går igen i smagen og fortsætter ud i den lange eftersmag.

Dette er en fantastisk terrassevin. Servér den kold lige fra køleskabet og nyd den i godt selskab evt. sammen med lidt saltede snacks. Alternativt vil vinen også fungere helt fantastisk sammen med fisk, skaldyr, salater eller blide og bløde oste.DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
100% Mavasia Spanien 12,5% Tierra de Castilla y Leon 75 cl. / 6 stks. krt. #1653-16