• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Ca´Di Alte Pinot Grigio

Food Match

Ca´Di Alte Pinot Grigio


Vinhuset – baggrund:

I 1955 gik 33 vinavlere fra Montecchio Maggiore området sammen og grundlagde "Cantina Sociale dei Colli Vicentini". Det skulle ligge i hjertet af et område, som er kendt for at producere vine af høj kvalitet med gamle vindyrkningstraditioner. Vinhuset og produktionsfaciliteterne har siden da gjort mange tiltag for at bevare kvaliteten. De holder sig løbende opdateret med de nyeste teknologier så de kan følge markedsudviklingen. Colli Vicentini dækker et areal på 35.000 m2. I alt er de 1.600 mand til at tage sig af vinmarkerne og pleje vinstokkene.

Colli Vicentini lægger særligt stor vægt på druernes kvalitet således at deres unikke karakterer bevares samtidig med at de traditionelle italienske værdier sætter deres præg på vinen.

Alberto Marchisio er oprindeligt fra Piedmonte, men efter at have arbejdet i Venedig-området i et stykke tid, tiltrådte han som direktør og vinmager hos Colli Vicentini. Alberto er manden bag denne Pinot Grigio, og det kan tydeligt smages, at der er lagt professionel håndkraft bag.

Vin – produktion:

Årgang 2015 var et rigtig godt år. Faktisk mener man, at det var 10% bedre end 2014 og sammenlagt 5% bedre end de sidste 5 år. Generelt var der så meget varmere end normalt, at vinene fra denne årgang er blevet mere modne og har et lavere syreindhold. Druerne til denne Pinot Grigio gror på vinstokke som er beliggende på bjergene syd for Vicenza. Vinmarkerne vender mod nordøst hvilket giver et større temperaturudsving mellem dag og nat.

Når druerne er høstet bliver de først afstilket og knust. Herefter ligger de til udblødning i et par timer før de presses. Mosten gærer ved 15-16°C i ståltanke for at bevare druernes friske frugtsmag. Hele proceduren er tilrettelagt efter at give Pinot Grigioen smag af en ægte italiensk Pinot Grigio.

Flot klar, lys gullig farve. Duften er præget af citrusfrugter med lette blomster-noter. Smagen er let af grapefrugt og grønne æbler. En sprød og forfriskende vin med en smule mineralitet. Afslutningen har en elegant finesse og tilpasset syre.

Vinen serveres ved 8-10°C for at fremhæve alle finesserne. Prøv den sammen med nybagt valnøddebrød med mild ost eller også sammen med fisk eller risotto.


DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
100% Pinot Grigio Italien 12,5% Veneto IGT 75 cl. / 6 stks. krt. #1184