• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Ca´Di Alte Prosecco DOC extra dry

Food Match

Ca´Di Alte Prosecco DOC extra dry


Vinhuset – baggrund:

I 1955 gik 33 vinavlere fra Montecchio Maggiore området sammen og grundlagde "Cantina Sociale dei Colli Vicentini". Det skulle ligge i hjertet af et område, som er kendt for at producere vine af høj kvalitet med gamle vindyrkningstraditioner. Vinhuset og produktionsfaciliteterne har siden da gjort mange tiltag for at bevare kvaliteten. De holder sig løbende opdateret med de nyeste teknologier så de kan følge markedsudviklingen. Colli Vicentini dækker et areal på 35.000 m2. I alt er de 1.600 mand til at tage sig af vinmarkerne og pleje vinstokkene.

Colli Vicentini lægger særligt stor vægt på druernes kvalitet således at deres unikke karakterer bevares samtidig med at de traditionelle italienske værdier sætter deres præg på vinen.

Vin – produktion:

Prosecco er som bekendt lavet på Glera-druen, som er den klassiske Prosecco-drue. Prosecco er både navnet på en drue (Glera) og et af verdens smukkeste vinområder. I det nordøstlige Italien ca. 80 km fra Venedig vokser vinstokkene på de usædvanligt bakkede vinmarker. Druerne høstes når de har opnået en tilpas modenhed. Dag- og nattemperaturerne svinger meget og fremkalder kompleksitet i druerne.

Vinen er produceret efter den klassiske, italienske metode på ståltanke hvor vinen kommer under tryk. Det anses for værende den mest velegnede metode til at producere Prosecco på.

Farven er hvidgullig, klar og lys. Duften er ren og fin med delikate nuancer af ny plukkede liljer og Williams pærer. Smagen af nektarin og abrikos er forfriskende og blød med elegante og vedholdende bobler. En tør men afrundet syre i balance med frugten og boblerne skaber en harmoni, som giver en klassisk stilren og indsmigrende oplevelse af italiensk Prosecco.

Server den ved 6-8°C og nyd den både som aperitif eller sammen med lette fiskeforretter.


Ratings

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
Prosecco Italien 11,5% Veneto 75 cl. / 6 stks. krt. #753