• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Adriano Marco E Vittorio Barbaresco Basarin Riserva

Food Match

Adriano Marco E Vittorio Barbaresco Basarin Riserva


Midt i hjertet af Langhe i det underskønne Alba ligger dette familiefirma, der i generationer har dyrket vin fra egne marker i I begyndelsen af 1900tallet begyndte ”Bedstefar Giuseppe” af plante vinstokke på egne marker. Senere købte han sammen med sønnen, Aldo, en lille vingård hvor de også kunne nyplante. Endnu et skridt fremad skete, da børnebørnene Marco og Vittorio kom til. De besluttede selv tappe og sælge vinene som egne gårdvine. I dag råder Adriano-familien over 22 hektarer beplantet primært med Nebbiolo, kongedruen i Piemonte. Stort set alle familiemedlemmer deltager i arbejdet på vingården på et eller andet tidspunkt af året.

Produktonen strækker sig over Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Freisa, Sauvignon og Moscato. Yderligere 8 hektarer er udlagt til dyrkning af hasselnødder og 10 hektarer til enge, landbrug og skov. Og det er lige her i skovene omkring Alba, at den man finder den berømte hvide trøffel. En delikatesse af den anden verden og til en pris af kr. 20.000 – 30.000 pr. kilo! Sæsonen løber over okt./nov./dec., hvor specielopdrættede hunde snuser sig frem til det hvide guld.

Det ligger familien Adriano meget på sinde, at den fantastiske natur i regionen også i fremtiden vil være lige så smuk og bjergtagende. Med stor fokus på bæredygtighed bruger de kun et minimum af bekæmpelsesmidler i marken. Det betyder blot endnu flere timer i marken, men det er på den lange bane det ekstra arbejde værd. Al elektricitet der bruges på vingården kommer udelukkende fra solceller.

Fra det lille distrikt i Barbaresco, ”Nieve”, hvor den vel nok bedst kendte sub-region ”Basarin” ligger. Markerne er på kun små 2 hektarer op ad bjerget af samme navn. Adriano Vittorio producerer kun vine fra egne marker, og alt arbejdet i vinhuset bliver lavet af familien.

Vinen bliver produceret udelukkende på Nebbiolo-druen, der kommer fra marker beliggende i 300 meters højde på den solrige sydside af bjerget. Efter 2 år i rustfri ståltanke har vinen lagret yderligere 1 år på træfade inden aftapning. Herefter er fulgt 6 måneders flaskelagring inden frigivelse.

Orange i farven og med et flot modent præg. Stor og delikat næse af mørke kirsebær, vanilje og tørrede krydderier. Meget intens og en lang eftersmag med små hints af bl.a. kaffetoner, ristede mandler og lakrids. Imponerende og generøs vin, der netop nu er i storform. Server gerne til vildt, okse- og kalvekødsretter, oste.


Ratings

2005:

  • 2 Glas - Gambero Rosso

  • 2 Glas - Vinhulen

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
Nebbiolo Italien 14 % Piemonte 75 cl. / 6 stks. krt. #2266