• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Arte Noble Carménère

Food Match

Arte Noble Carménère


Viña Requingua ligger små 2 timers kørsel syd for Santiago i Curicó Valley. Vi er i det centrale Chile, nærmere bestemt Central Valley, hvor sub-regionerne hedder; Maule-, Curicó- & Colchagua Valley.

Familieeventyret tog sin begyndelse i 1961, da Santiago Larrain købte firmaet. Der blev kun dyrket frugt og grønt på stedet og slet ingen druer. Samtidig var her også en stor bedrift af køer (mælk og oste). 80 mand var ansat og der var ingen maskinel hjælp. Til gengæld var der 50 heste til rådighed! Langsomt blev der plantet vinstokke og efterhånden gik Requingua over til kun at producere vindruer. I dag har maskiner naturligvis overtaget det meste af arbejdet under høsten. Det er, ligesom i de europæiske vinlande, også i Chile blevet svært at skaffe arbejdskraft til det hårde markarbejde. Stadig er der dog næsten 300 personer i gang under høsten.

I overgangen til rendyrket vinproduktion var der kun beplantet små 40 hektarer på ejendommen og i vineriet stod der gamle og udslidte store træfade. Den samlede kapacitet var på 400.000 liter. Dog havde Santiago Sr. været forudseende og erhvervet sig yderligere 1000 hektarer, så der løbende kan nyplantes. I dag har Viña Requingua selv opdyrket 500 hektarer. Derudover råder Requingua over druer fra yderligere 500 hektarer, som erhverves fra andre vinbønder. Naturligvis under kontrol fra Requinguas eget team af eksperter, der konstant overvåger og rådgiver vinbønderne.

Produceret på basis af druer fra lavt ydende marker i Requinguas ”Monte-sektor”, der er præget af stenet og sandet lerjord.

Vinen ligger på bærmen i 6 måneder i rustfrie ståltanke og med franske egestave. Intens rubinrød farve med lilla reflekser. Meget behagelig og genkendelig Carménère-duft med duft af solmodne brombær, chokolade og lidt røgede toner. Vinen er pænt krydret og med varme toner, der slutter med en ledt krydret og pebret eftersmag. Virkelig en skøn vin i perfekt balance.

Meget velegnet til både det lyse kød (fjerkræ og kalv) mørke kød (okse og vildt). -Og gerne som grillrette!
Drue Land Alkohol Region Indhold Varenr.
Carménère Chile 13% Curico Valley 75 cl. / 6 stks. krt. #2246