• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Bodegas Fariña -  Colegiata Tinto

Bodegas Fariña - Colegiata Tinto


Vinhuset – baggrund:

Toro ligger i det nordvestlige Spanien, og man har produceret vin her i mange århundreder – længe før man begyndte i La Rioja og La Mancha. På trods af, at Toro-området ofte står i skyggen af de andre spanske vinområder, så er Toro rent faktisk kendt for at stå bag nogle af de mest innovative vine, og det kan man bl.a. takke Bodegas Fariña for. Vinhuset blev stiftet af Salvador Fariña i 1942, og i dag er vinhuset repræsenteret af Manuel Fariña af 3. generation. De er ikke blot en af de ældste vinhuse, men også et af de førende, da de fungerer som drivkraften bag nytænkning og moderniseringen af vinfremstilling. Hvor man førhen producerede vin på ca. 17% alkohol fordi man høstede midt i oktober, var Bodegas Fariña de første til at rykke høsten frem, så alkoholprocenten kunne holdes nede på 13-13,5%. De var også de første til at eksportere og til at sælge vin med brandede etiketter. Fariña var også de første til at introducere temperaturkontrollerede ståltanke. På samme måde er de først til at eksperimentere med egefade og lagringsmuligheder. De huser i øjeblikket 16 forskellige typer egefade, nogle med kapacitet på op til 16.000 l som er specialfremstillede til dem. Mange andre producenter fulgte med den nye udvikling, og så fik piben pludselig en anden lyd. Der var positiv omtale verden over, og dermed fik vinene fra Castilla y León en ny status.

Bodegas Fariña sætter en ære i gå forrest i udviklingen med at etablere Toro på verdenskortet og med at sprede budskabet om, at de producerer fin vin af rigtig høj kvalitet.

Vin – produktion:

Colegiata Tempranillo er produceret på 100% Tempranillo druer. Tempranillo druen som også kaldes ”Tinta de Toro” kan løst oversættes med ”den røde drue fra Toro”. Så det er ægte Toro vin, vi har med at gøre.

Når druerne er høstet ligger de til udblødning i åbne kar i 12 timer før de køles ned til omkring 15-18ºC og gæringen kan sættes i gang i ståltanke. Denne vin er produceret til kun at fremvise de skønne frugtagtige nuancer, og derfor kommer vinen ikke på noget tidspunkt i kontakt med fade. Vinen har en dyb kirsebærfarve med lilla skær. Det er en ung og frugtig vin fyldt med en duft og smag af modne bærfrugter. Vinen er rund og har en god struktur, der giver en behagelig og dybdefuld fornemmelse i munden. Den rene frugt holdes op af en flot syre, der giver vinen et livligt pift. Tanninerne er godt tæmmet og eftersmagen byder på hints af violer, der vidner om en ægte Toro-vin.

Det vil bestemt klæde denne vin, at den bliver serveret en anelse kølig og gerne ved 12-14ºC. Det er en meget alsidig madvin, og derfor matcher den de fleste kødretter, pastaretter og oste. Jo lysere kød desto køligere bør vinen serveres. Sammen med mørkere kød bør vinen dog tempereres – gerne 14-16ºC.

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
100% Tempranillo Spanien 13,5% Tierra de Castilla y Leon 75 cl. / 6 stks. krt. #2603