• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Scheid Winery Claret Scheid

Scheid Winery Claret Scheid


Vinhuset – baggrund:

Scheid Vineyards har eksisteret siden 1972, men Monterey blev først anerkendt som et vinområde 12 år senere, da det i 1984 opnåede AVA status (American Viticultural Area).

Det var manden bag, Al Scheid, der øjnede det uudnyttede potentiale. Sammen med sønnen, Scott, datteren, Heidi og den fremragende vinmager, Kurt, står de sammen om foretagendet: De 11 vinmarker på i alt 1600 hektar fordelt på en 100 km kyststrækning langs Salinas Valley.

Mellem San Fransisco og Los Angeles ligger Monterey. Vinområdet i Monterey er helt unikt. Kystens kølige indflydelse på lokalklimaet og eftermiddagsbriserne fra Monterey-bugten giver helt ideelle vækstbetingelser for kvalitetsdruer i særklasse! Derfor har man også officielt rangeret Monterey som en af de bedste vinområder i verden. Monterey har faktisk Californiens længste vækstsæson, men vigtigst af alt så er der et utroligt alsidigt mikroklima. Fordelen ved den lange vækstsæson er, at druerne modnes langsommere og mere jævnt end normalt. De hænger derfor i længere tid på vinstokken og udvikler mere komplekse aromaer samt en bedre struktur. Dag- og nattemperaturerne svinger rigtig meget. Lange, varme dage modner druerne, mens de kølige nattetimer bevarer balancen mellem frugt og syre.

Vin – produktion:

I disse dage er navnet ”Claret” en måde og definere at vinen er produceret af de klassiske Bordeaux druer. I denne vin er der Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Merlot de er dyrket på vinmarkeren i Hames Valley, San Lucas og Baja Viento.

Straks når druerne ankommer til vineriet bliver de sorteret, presset og gæret i små tanke der er åbne, over de næste 2 uger vil moste meget forsigtigt blive rørt, så mosten får mest muligt kontakt med skind og kerner, dette får at få en perfekt farve og tannin i vinen. Herefter bliver vinen lagret i en mellemting af både store og små fade, amerikanske, franske og europæiske i 30 måneder. Fadene bliver tjekket 1 gang om ugen på kvalitet og det er kun de bedste der får lov til at komme i det endelige blend. Den endelige blanding af de bedste fade, flaskes u-filtreret og ligger på lager på flaske i 27 måneder før den bliver frigivet.

Smags noter: Scheid Familien udtaler selv” selvom vi holder af alle vores vine vi laver, er der en helt speciel plads i vores hjerte til Scheid Claret, den får en helt ekstra ordinær opmærksomhed, Dave vinmager har helt frie hænder til at fremtrylle denne harmoniske, smags fulde vin, der har solbær, hint af tobak, mørk chokolade og et touch af røget bacon”

Smag den !! se om du er enig, nyd den til det tunge køkken, de kraftige bøffer eller som den er uspoleret.

I blive bedst venner hvis den nydes ved 18 grader


Ratings

Drue Land Alkohol Region Indhold Varenr
Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Merlot USA 14,5% Monterey 75 cl. / 12 stks. krt. #4554