• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Scheid Winery Craftwork Pinot Noir


Vinhuset - baggrund

Mellem San Fransisco og Los Angeles ligger Monterey – også kaldet District 7. Vinområdet i Monterey er helt unikt. Kystens kølige indflydelse og eftermiddagsbriserne fra Monterey-bugten giver helt ideelle vækstbetingelser for kvalitetsdruer i særklasse! Derfor har man også officielt rangeret Monterey som en af de bedste vinområder i verden. District 7 har faktisk den længste vækstsæson af alle distrikter i Californien, men vigtigst af alt så har de et utroligt alsidigt mikroklima. Mod nord vokser Chardonnay og Pinot Noir, som nyder godt af et køligere klima med tågede morgentimer. Mod syd vokser Sauvignon Blanc og Cabernet Sauvignon, der foretrækker et varmere klima med mange solskinstimer og kølige aftener. Fordelen ved den lange vækstsæson er, at druerne modnes langsommere og mere jævnt end normalt. De hænger derfor længere og udvikler mere komplekse aromaer samt en bedre struktur.

Al Scheid er manden der startede det hele op, og det var før Monterey for alvor blev kendt for sin vin. I 44 år har han og teamet dyrket vin, passet godt på deres 10 vinmarker på i alt 1600 hektar som er spredt ud på en godt 100 km lang strækning langs Salinas Valley.

Vin – produktion

Denne Pinot Noir er til dig, der elsker en stilfuld og elegant vin. Den hædrer godt håndværk og en faglig stolthed. Den er produceret til at udtrykke sin naturlige oprindelse: vinmarken, jordbundsforholdene, klimaet, druen og årgangen.

Lys rubinrød farve – meget flot for en Pinot Noir. Skønne dufte af jordbær og andre røde bær med et hint af krydderier og en let mineralsk undertone. Behagelig tekstur med en fin balance og en nydelig afslutning.

Nyd den afkølet ved ca. 16°C og prøv den f.eks. sammen med glaseret skinke, karry-kylling og ris, svampe-bruschetta eller pastaretter.


Ratings

2013:

  • 5 stjerner - Ekstra Bladet

Drue Land Alkohol Region Indhold Varenr
Pinot Noir USA % Monterey 75 cl. / 12 stks. krt. #4555