• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Scheid Winery District7 Pinot Noir


Vinhuset - baggrund

Mellem San Fransisco og Los Angeles ligger Monterey – også kaldet District 7. Vinområdet i Monterey er helt unikt. Kystens kølige indflydelse og eftermiddagsbriserne fra Monterey-bugten giver helt ideelle vækstbetingelser for kvalitetsdruer i særklasse! Derfor har man også officielt rangeret Monterey som en af de bedste vinområder i verden. District 7 har faktisk den længste vækstsæson af alle distrikter i Californien, men vigtigst af alt så har de et utroligt alsidigt mikroklima. Mod nord vokser Chardonnay og Pinot Noir, som nyder godt af et køligere klima med tågede morgentimer. Mod syd vokser Sauvignon Blanc og Cabernet Sauvignon, der foretrækker et varmere klima med mange solskinstimer og kølige aftener. Fordelen ved den lange vækstsæson er, at druerne modnes langsommere og mere jævnt end normalt. De hænger derfor længere og udvikler mere komplekse aromaer samt en bedre struktur.

Al Scheid er manden der startede det hele op, og det var før Monterey for alvor blev kendt for sin vin. I 44 år har han og teamet dyrket vin, passet godt på deres 10 vinmarker på i alt 1600 hektar som er spredt ud på en godt 100 km lang strækning langs Salinas Valley.

Vin – produktion

Pinot Noir’en er nok den af alle druesorter som er sværest at tøjle. Den afhænger fuldt ud af sine omgivelser, jordbundsforhold, vejr og håndteringen i marken. For at få det bedste resultat, skal druen helst gro i et køligt og stabilt område, og det nyder de netop godt af i Monterey, som ligger helt ud til Californiens kystlinje. Her gennemgår de en langsommelig modningsproces, hvilket er det helt rigtige for Pinot Noir. Druerne bliver nemlig først plukket når de har opnået den helt optimale modenhed. Når de ankommer til vineriet bliver de afstilket, knust og gærer i åbne kar. Efter 2-3 uger når skallerne ligger i overfladen, bliver de ”vendt” med resten af vinen så al smagen og farven fra skallerne bliver blandet med vinen. Det giver nogle lækre koncentrerede aromaer. Til sidst lagrer vinen på delvist nye og neutrale egefade for at tilføre vinen en saftig og elegant karakter med klare dufte og aromaer.

Denne Pinot Noir er til dig, der elsker en klassisk, elegant og fin Pinot Noir. Farven er lys rubinrød med masser af hindbær og jordbær i duften. Den parfumerede smag af kirsebær kombineret med en smule mineralitet og lette undertoner af vanilje fra fadlagringen giver en uimodståelig fornemmelse i munden. Vinen holdes op af en frisk syre der runder ud i en lang og blød afslutning. I alt en fantastisk madvin.

Server den gerne afkølet ved 16°C til grillet laks, and, svinekød eller oste.


Ratings

Drue Land Alkohol Region Indhold Varenr
Pinot Noir USA 13,5% Monterey 75 cl. / 12 stks. krt. #4551