• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Wrath Wines Ex Anima Pinot Noir


Vinhuset - baggrund

I 2007 købte Michael Thomas San Saba vingården i Monterey, Californien af sin stedfar og lancerede Wrath serien af Pinot Noir, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Michael Thomas er født i Texas og har en doktorgrad i Klassisk Kunst og Arkæologi. Han har altid haft en særlig lidenskab for Italien og dens arkæologiske historie. Han har boet i Rom og har udgravet i Italien i de sidste 15 år. Han er fortsat projektleder for to udgravninger i Italien bl.a. et romersk sted nær Pompeji og et etruskisk sted nordøst for Firenze. Selvom disse udgravninger ikke relaterer så meget til vinens verden, så har Michael dog forsket en hel del i vinresterne efter vesuvudbruddet i 79 e.Kr., som blandt andet var den der ødelagde den nærtliggende by Pompeji. Ca. 2000 år efter vulkanudbruddet, har Michael netop gravet i den Campanianske vulkanbue og gjort sig store opdagelser, da han fandt resterne fra en vinhandel kun 3 km. nordvest for Pompeji. Først kunne Michael ikke bringe særlig meget vinekspertise ind i sine nye fund (ud over en forkærlighed for rustikke Chianti). Det gjorde ham dog nysgerrig, for under udgravningerne gjorde de sig flere og flere fund der var forbundet med vin: gamle vinpropper, gæringsbassiner, store lædersække som dengang blev brugt til at transportere vinen i og hjulspor fra de romerske oksevogne. Rent faktisk havde der været vin på ladet da vulkanudbruddet skete. Disse fund og andre sammentræf fik Michael og resten af holdet til at indse, at det nok ikke var en gammel vinhandel, de var stødt på. Noget tydede nemlig på, at det var resterne fra et aftapnings- og vinfragtscenter, som var bygget op på et meget kompliceret tre-system. Dét imponerede Michael meget, specielt da han opdagede, hvilken proces vinen gennemgik dengang i forhold til i dag. Hans fund gav mening, for det kan forbindes direkte til hans eget vinhus. Studiet af de gamle vine og deres forhistorie er noget som Michael har nært. Som ejer af Wrath vinhuset er han blevet en del af vinens univers, men han forbinder hele tiden sine vine med det historiske og det jordnære. Det betyder meget for ham, at han kan kombinere to verdener – vinen og så det arkæologiske univers. Ifølge Michael har arkæologi og vin én ting til fælles ud over en masse jord – og det er tålmodighed.

Hvis man slår ”wrath” op i ordbogen får man oversættelser som ”vrede”, ”harme” og ”forbitrelse”. Ifølge Michael ligger der mere betydning bag ordet end som så. For de gamle romere var ”wrath” guds redskab – en ustoppelig vrede drevet af kræfter større end mennesket. Denne vrede kan man også se fra naturens side – en magt vi mennesker ikke kan hamle op med. ”Wrath” findes også i lidenskaben for kunst, i Robert Plants (Led Zeppelin red.) rå stemme og fra Eric Claptons guitar. Wrath er også væggen af den tætte maritime tåge der, der ruller ind over Salinas Valley, eller de ubarmhjertige eftermiddagsvinde der uhæmmet hiver i vinstokkene.

Wrath vinene er ganske enkelt en hyldest til den helt unikke sammenhæng mellem naturen og lidenskaben for bæredygtig vinfremstilling.

I de år vinhuset har været under Michael og hans mor, Barbaras indflydelse, har Wrath-vinene konsekvent scoret nogle af Monterey appellationernes højeste points mellem 90-93 points. Produktionen er dog ganske lille for der er kun produceret 546 kasser af denne Ex Anima Pinot Noir.

Vin – produktion

Vinen er produceret så naturnært som muligt og med omtanke for miljøet. Derfor har Michael i samarbejde med vinavleren Steve McIntyre implementeret et nyt program, der netop certificerer dem som bæredygtige vinavlere. Hele Michaels filosofi er at producere autentiske vine som repræsenterer San Saba vinmarkerne, og de er derfor kun skånsomt bearbejdet og filtreret for at bibeholde den rene frugtsmag. Generelt er forarbejdningsprocessen holdt på et minimum og derfor har man også valgt at undlade brugen af nye egetræsfade.

Druerne fra denne Pinot Noir er høstet fra 35 år gamle vinstokke. Druerne er nøje sorterede, så kun de bedste bruges i produktionen. Vinen gærer og lagrer udelukkende på ståltanke for at opnå en klar, meget tiltalende og frugtpræget vin. Vinen har dog ligget på neutrale fade. De tilfører ikke vinen smag, men de er med til at give vinen struktur og længde. Næsen fremkalder dufte af mørke bær og cherry coke. I smagen får man nuancer af bær og blommer som bliver afløst af en rig og lang eftersmag.

Vinen vil komme til sin ret sammen med kalvekød, svinekød og råvildt. Bør nydes afkølet ved ca. 13° C.


Ratings

2013:

  • 6 stjerner - Finansbureauet

Drue Land Alkohol Region Indhold Varenr
Pinot Noir USA 13,7% Monterey 75 cl. / 12 stks. krt. #4540