• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Bodegas Fariña -  Colegiata Rosado

Bodegas Fariña - Colegiata Rosado


Vinhuset – baggrund:

Toro ligger i det nordvestlige Spanien, og man har produceret vin her i mange århundreder – længe før man begyndte i La Rioja og La Mancha. På trods af, at Toro-området ofte står i skyggen af de andre spanske vinområder, så er Toro rent faktisk kendt for at stå bag nogle af de mest innovative vine, og det kan man bl.a. takke Bodegas Fariña for. Vinhuset blev stiftet af Salvador Fariña i 1942, og i dag er vinhuset repræsenteret af Manuel Fariña af 3. generation. De er ikke blot en af de ældste vinhuse, men også et af de førende, da de fungerer som drivkraften bag nytænkning og moderniseringen af vinfremstilling. Hvor man førhen producerede vin på ca. 17% alkohol fordi man høstede midt i oktober, var Bodegas Fariña de første til at rykke høsten frem, så alkoholprocenten kunne holdes nede på 13-13,5%. De var også de første til at eksportere og til at sælge vin med brandede etiketter. Fariña var også de første til at introducere temperaturkontrollerede ståltanke. På samme måde er de først til at eksperimentere med egefade og lagringsmuligheder. De huser i øjeblikket 16 forskellige typer egefade, nogle med kapacitet på op til 16.000 l som er specialfremstillede til dem. Mange andre producenter fulgte med den nye udvikling, og så fik piben pludselig en anden lyd. Der var positiv omtale verden over, og dermed fik vinene fra Castilla y León en ny status.

Bodegas Fariña sætter en ære i gå forrest i udviklingen med at etablere Toro på verdenskortet og med at sprede budskabet om, at de producerer fin vin af rigtig høj kvalitet. Toro er et område, som er kendt for sine rødvine. Dog har Bodegas Fariñä eksperimenteret med både rosévin og hvidvin – og sikke en succes! Smag vinene og de vil tale for sig selv.

Vin – produktion:

Colegiata Tempranillo Rosé er produceret på 100% Tempranillo druer. Tempranillo druen som rent faktisk kaldes ”Tinta de Toro” kan løst oversættes med ”den røde drue fra Toro”. Så det er ægte Toro vin, vi har med at gøre. Når druerne er høstet ligger de til udblødning i åbne kar i 12 timer før de køles ned til omkring 15-18ºC og gæringen kan sættes i gang i ståltanke. Farven er intens pink og kunne umiddelbart antyde en vis sødme, men her er tale om en tør vin med en flot mørk pink farve. Det er en velduftende bouquet af koncentrerede, modne hindbær og jordbær, der møder næsen. Der er en god vægt på roséen, og man kunne næsten forveksle den med en let rødvin. Der er masser af velsmag i form af sommerens røde bær, som holdes flot på plads af en pæn syre. Det gør denne rosévin til en fantastisk madvin.

Dette er den ideelle terrassevin. Servér den kold lige fra køleskabet og nyd den i godt selskab evt. sammen med lidt saltede snacks. Alternativt vil vinen også fungere helt fantastisk sammen med kylling, salater eller blide og bløde oste.

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
100% Tempranillo Spanien 12,5% Tierra de Castilla y Leon 75 cl. / 6 stks. krt. #303