• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Bodegas Mureda Rosado

Food Match

Bodegas Mureda Rosado "Ecológico"


Bodegas Mureda er et stort vinhus beliggende i det endnu mere ukendte ”Tierra de Castilla” syd-sydøst for Madrid. Regionen hvor vinhuset holder til hedder Castilla - La Mancha.

Historien omkring vinhuset er næsten et helt eventyr! Da katolikerne i 1500-tallet sloges og fordrev muslimerne ud af Spanien døde den lokaludnævnte muslimske guvenør og hans kone. Deres lille datter, en prinsesse, blev skjult og beskyttet af en ridder i dette hus. Hendes skønhed og personlighed førte til, at huset fik navnet ”Mureda”

Det spændende hus er præget af både spansk og arabisk byggestil med både mursten, keramik og træ.

Vinhuset råder over adskillige tusinde hektarer, men har stor fokus på bæredygtighed. Derfor er der blev planet både oliventræer og regionale træsorter for at bevare mangfoldigheden i den lokale natur. Vinmarkerne udgør små 1000 hektarer.

Økologisk vin skal ikke forveksles med biodynamisk vin. Sidstnævnte er baseret på Rudolf Steiner-principper, og har sit afsæt i planeternes stilling på himlen (bl.a. månens faser) foruden strenge regler for behandling af jorden.

Denne vin er produceret på økologiske Garnacha-druer. Denne sort er vel en af vinverdenens absolut bedste druer til produktion af gode rosévine. Flere kender nok bedre druen som; Grenache, som er en vigtig sort i Rhône, men faktisk er druen oprindeligt fra Spanien.

Lys jordbær farvet, nærmest pink i glasset. Vinen har ikke fået fadlagring og derfor er det primært rene frugtnuancer, der kommer op af glasset. Meget aromatisk og sommer-frisk næse af kirsebær, hindbær og jordbær. Smagen er lige så sommerlig og indbydende. Her er igen masser af frugt og en svagt krydret og sødmefuld afslutning.

Vinen har skruelåg, så man let kan sætte den tilbage i køleskabet. Det bliver svært! Vinen er skabt til terrassen, men vær ikke bange for at bruge den til forårets- og sommerens lette retter.


Drue Land Alkohol Region Indhold Vare nr
Garnacha Spanien 13% Terra de Castilla 75 cl. / 6 stks. krt. #316