• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Brightwater Vineyards - Sophie's Kiss Rose

Food Match

Brightwater Vineyards - Sophie's Kiss Rose


Vinhuset - Baggrund

Brightwater Vineyards startede i 1992, hvor Gary og Valley Neale besluttede at lave vin i det smukke område ”Nelson”. Ægteparret vendte hjem til New Zealand efter nogle år i udlandet og egentlig var tanken at dyrke æbler! Heldigvis blev det vin i stedet. Regionen er kendetegnet ved de mange solskinstimer, smukke grønne bjerge og vinhuse beliggende tæt ved havet. De mange soltimer kombineret med den kølige vind fra havet, giver druerne en langsom modning så de bevarer alle aromaerne.

Markerne ligger på en gammel flodseng tæt på byen Brightwater kun ganske få minutters kørsel fra produktionen, som er forholdsvis beskeden. Kun 10.000 kasser bliver produceret årligt. Indtil videre dyrker man Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling og Merlot. Brightwater arbejder efter bæredygtige principper og er derfor medlem af ”New Zealand Sustainable Winegrowing”. De bestræber sig på at minimere forarbejdningen af vinene så de i bund og grund repræsenterer dét de kommer fra i stedet for at forsøge at efterligne noget de ikke er. Vinene skal udvise en sand karakter af ren frugt, elegance og balance.

I 2012 blev Brightwater Vineyards kåret som ”Årets New Zealandske Vinproducent”, og det takker de deres højt dedikerede team for.

Vin – produktion Denne rosé ”Sophie’s Kiss” er en hyldest til de skønne somre i Nelson, og derfor har Valley og Gary valgt at opkalde den efter deres datter ”Sophie”.

Denne rosé er produceret på Pinot Noir druer, som plukkes fra de bæredygtige vinmarker. Her bliver vinstokkene plejet meget grundigt. Skuddene bliver trimmet og det samme gør bladene. Dermed sørger man for, at druerne får en optimal eksponering af solen. Senere bliver der også sorteret i klaserne, hvor de umodne klaser nippes væk med fingrene, så de modne klaser i stedet kan få al opmærksomheden. De bliver nemlig perfekt modne, når det er tid til at høste. Selve høsten foregår manuelt med håndkraft, hvorefter druerne afstilkes i små beholdere. Her ligger de til kold udblødning i 24 timer, og de separeres herefter fra skallerne når mosten har trukket tilpas nok farve ud af skallerne. Mosten overføres til ståltanke, hvor den gærer ved lave temperaturer. Der er kun brugt naturlig gær for at maksimere udbyttet af Pinot Noir-druens egne aromaer og smagsnuancer. Gæringen stoppes når sukkerindholdet er nede på 6 g./l. Når gæringen er stoppet, ligger mosten fortsat på bundfaldet ”sur lie” i 30 dage. Til sidst stabiliseres vinen og den kommes på flaske umiddelbart efter.

Farven står skinnende flot med klare lyserøde farvenuancer. Duften er betagende og bringer minderne hen mod sommerens rosenblade og solmodne røde bær. Vinen er forfriskende og lækker med en skøn balance mellem syren og det lille, delikate hint af sødme. I munden domineres smagen af friske jordbær og hindbær, som tydeligt markerer sig. Eftersmagen er nydelig og lang. En uimodståelig sommervin til terrassen.

Serveres køligt ved 6-8°C som en aperitif eller til lidt frisk frugt.


Drue Land Alkohol Region Indhold Vare nr
Pinot Noir New Zealand 13% Nelson 75 cl. / 12 stks. krt. #325