• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Domaine du Grand Chemim L`Incroyable

Food Match

Domaine du Grand Chemim L`Incroyable


I det sydligste Frankrig, små 40 km. nordvest for Nîmes, ligger familiefirmaet Domaine du Grand Chemin. I mere end 300 år har Floutier-familien overdraget ejerskab og dyrkning fra ”far til søn”. I dag er det Jean-March Floutier og sønnen Emmanuel, der står for dyrkningen af de 60 hektarer.

Deres vinmarker ligger i det nordligste og yderligste af det store Languedoc-Rousillon område og gennem generationer har familien opbygget en stor variation af druesorter. De opdeler selv fordelingen sorterne til deres vine således: De hvide vine: Chardonnay, Sauv. Blanc, Viognier, Vermentino, Colombard, Grenache Blanc. De røde vine: Syrah, Cab. Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Marsellan, Petit Verdot Rosévinene: Cinsault, Carignan, Grenache, Chenanson, Grenache Gris.

Denne vin er produceret på 90 % Cinsault og 10 % Pinot Noir. Cinsault-druen bruges primært i Frankrig til rosévine. Druen er også kendt i Sydafrika som ”Hermitage”. (Må dog ikke forveksles med de franske Hermitage-vine, der ikke indeholder Cinsault, men primært Syrah!)

Druerne bliver kølet og ligger ”i blød” og derefter presset. Gæringen finder sted i rustfrie ståltanke ved 16 – 19 °C og ligger efter endt gæring yderligere på tanke i 4 måneder før aftapning.

Hvis du ikke lige har opdaget det endnu, så er rosévine er på mode igen! Og når man smager L’incroyable, så forstår man hvorfor! Efter 80er og ’90erne med de ofte kvalmende søde rosévine, mange af dem perlende, forsvandt interessen for gode rosévine. Men med indtoget af bedre og tørrere kvaliteter på det danske marked, fik rosévinen sidst i ’00erne sin renæssance. I dag er rosévine en fast bestanddel af det danske sommerbord. Både som terrassevine og som madvine. Det er ikke bare ”tøsevin”, så nu er der er ingen grund til at gå forbi hylden med rosé længere.

Klassisk sydfransk rosé-farve, laksefarvet over mod det pink. Skøn duft af både roser, røde bær samt lidt hints af rabarber og hø. Tør og ren i smagen med en mineralsk og kun svagt krydret eftersmag. Livlig, elegant og drøn charmerende. Der skal altid stå en flaske L’incroyable i køleskabet!

Vinen passer til alle sommerretter med det lyse kød, salater, pasta, fisk og selvfølgelig som aperitif og terrassevin. Server vinen ved 6 – 8 °C.


Ratings

2014:

  • 2 glas - Gastromand.dk

  • 5 stjerner - Winelab.dk

  • 4 stjerner - Ekstra Bladet

Drue Land Alkohol Region Indhold Vare nr
Cinsault & Pinot noir Frankrig 13% Savignargues IGP 75 cl. / 6 stks. krt. #313