• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Marien Cava Pinot Noir Rosé

Food Match

Marien Cava Pinot Noir Rosé


Vores producent af Cava, Reventós Rosell, ligger i Penedès ved den catalanske middelhavskyst. Sådan lidt syd for Barcelona i den nordøstlige del af Spanien. Distriktet tilbyder nogle af Spaniens mest spændende vine.

Pga. det kuperede terræn er det et område, der byder på spændende og meget forskelligartede vine. Udvalget går fra de mousserende Cava til friske og frugtsmagende hvidvine og bemærkelsesværdige røde vine på både regionale og internationale sorter.

Høsten ligger normalt i september, men for Pinot Noir’en sker det oftest i slutningen af august. Der bliver presset ganske forsigtigt (0,2 kg) hvilket ca. giver en ½ liter vin pr. kg. drue. Vinifikationen foregår ved ca. 15 C° og først i marts/april foretages blandingen af den stille vin. Vinen tappes og der tilsættes et sirupagtigt mikstur af gær og sukker. Vinen gærer således igen, men denne gang over 1½ måned i flasken. Det betyder, at kulsyren bliver i flasken og giver vinen de liflige bobler. Efterfølgende lagrer vinen nu i 12 mdr. før frigivelse. I denne periode bliver flaskerne drejet og vendt på hovedet (automatisk), så bundfaldet samler sig i toppen af flasken. Toppen fryses og bundfaldet ”skydes” ud. Ønskes en halvtørre udgave, efterfyldes der med den samme vin og tilsættes rørsukker for at give den ønskede sødmegrad (dosage).

Cava-loven påbyder min. 9 mdr. flaskelagring sammen med bundfaldet.

Det er kun vine, der er produceret efter denne metode, Methode Champenoise, der må kaldes Cava. Ellers skal vinene benævnes Vinos Espumosos. En anden regel er, at høstudbyttet skal være til 12 tons pr. hektar og ud af 150 kg druer må man højst presse 100 liter most. Vinene har tidligere været kendt som Spansk Champagne, men det er forbudt, da Champagne er et beskyttet varemærke. Det forhindrer dog ikke spanierne i at bestille et glas ”Champaña” på tapas-baren!

Det er enorme mængder af Cava, der produceres hvert år. Lige i omegnen af 200 millioner flasker sælges der om året! Det gør Cava til den 2. mest solgte mousserende vin i verden, kun overgået af Champagne.

Denne variant er opkaldt efter Raventos’ datter, Marien. Druerne til denne Cava er 100% Pinot Noir. For at give denne variant sin flotte kulør, løber macerationen (udblødningen) over ca. 8 timer. Det giver netop den ønskede karakter og farve til vinen.

Orange, næsten laksefarvet. Fin mousse, der også bliver ved at give fine små bobler i glasset. Elegant duft af røde sommerbær som hindbær og jordbær. Samtidig er der også lidt røde roser og tulipaner i næsen. Frisk, frugtrig og tør i smagen, men på ingen måder snerpende tør. Blot tilpas mundret, hvilket gør den ideel til velkomst eller blot til de af os, der ikke er til sukkersøde bobler.

Restsukker: 3 g/l


Drue Land Alkohol Region Årgang Indhold Vare nr
Pinot Noir Spanien 11,5% Catalonien ingen 75 cl. / 6 stks. krt. #705