• forside
  • r11
  • hvid in
  • rose in
  • Port in
  • Mous
  • dessert

Søg

Santo Cristo Finca de Don Gavarre Rosado

Food Match

Santo Cristo Finca de Don Gavarre Rosado


Vinhuset – baggrund:

I 1956 besluttede alle vinbønderne i Ainzón, Bureta, Vera de Moncayo og Albeta at gå sammen om vinproduktionen, og de stiftede dermed foreningen ”Crianzas y Viñedos Santo Cristo” som et kooperativ. Dette fælles vinhus har siden da været pionerer i udviklingen af kvalitetsvine. Sammen investerer de løbende i nye kælderteknologier så de hele tiden har de nødvendige ressourcer til at kunne høj kvalitetsvin. Det er en kæmpe styrke, at foreningen fungerer som én stor familie.

Vinhuset ligger i området omkring Campo de Borja. Her i området er der koldt om vinteren og meget varmt om sommeren. På samme tid oplever man også her store temperaturudsving mellem dag og nat. Denne kombination med vekslende temperaturer mellem sæsonerne, dag og nat, giver nogle meget spændende og unikke karaktertræk til druerne. Jordbunden på de højtliggende marker er primært domineret af brun limstensjord, som er yderst veldrænende og rig på næringsstoffer. De lavtliggende vinmarker har derimod en meget jernholdig jordbund. En kombination af druer fra de højtliggende og lavtliggende vinmarker giver de bedste forudsætninger for at producere spansk vin af høj kvalitet.

Vin – produktion:

Don Gavarre Rosado er lavet på 100% Garnacha.

Druerne er høstet fra de højtliggende marker i ca. 550-600 m.o.h. Her er jordbunden forholdsvis meget gruset, leret og rig på jern. Efter høsten bliver druerne afstilket, presset og lagt på ståltanke. Her ligger de til udblødning i 8 – 12 dage ved lave temperaturer. Det giver mulighed for at trække den flotte farve ud af drueskindet samt de mange smagsnuancer. Når alt nyttigt er trukket ud af drueskindet, bliver mosten hældt fra. Nu kan vinen stabiliseres og gøres klar til den skal på flaske.

Farven er flot og nærmest helt jordbær-rød. Duften er en skøn kombination af røde eksotiske frugter og bær såsom modne hindbær, figner, melon og vilde bær. Smagen er yderst harmonisk og velbalanceret med masser af frugtsmag og en fin cremet tekstur. Vinen har en flot afrunding på den lange og delikate eftersmag.

Her er en ideel terrassevin. Servér den ved 8-10ºC og nyd den som en aperitif sammen med saltede snacks eller til en frisk sommersalat.

DrueLandAlkoholRegionIndholdVarenr
Garnacha Spanien 12,5% Zaragoza 75 cl. / 6 stks. krt. #305-16