• forside
 • r11
 • hvid in
 • rose in
 • Port in
 • Mous
 • dessert

Søg

Trenz Spätburgunder Rose

Food Match

Trenz Spätburgunder Rose


Vinhuset – baggrund:

Weingut Trenz har eksisteret siden 1670 og er beliggende i Johannisberg, som er en del af Rheingau. Det er lige præcis i Rheingau at man opfandt ”Spätlese” i 1775, men på det tidspunkt havde Trenz allerede produceret vin i 105 år.

De blev præmieret med ”Største Opdagelse 2008” (Entdeckung des Jahres 2008) af Gault Millau, som forfatter den tyske vinguide. Michael Trenz, som både er indehaver, den daglige leder og vinmager, mener selv, at årsagen til deres succes ligger i flere forskellige faktorer:

 • Gamle stokke (mere komplekse vine)
 • Omhyggelig beskæring af vinstokkene (saft og kvalitet optimeres)
 • Sen og selektiv håndplukning af druerne.
 • Moderne teknologi i kælderen.
 • Langsom koldgæring


Michaels søgen efter nye metoder førte til Stellenbosch i Sydafrika, hvor han har indledt et samarbejde med forskellige producenter for at opnå mest mulig inspiration og mulighed for at prøve kræfter af med sorter som Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon osv., der jo ikke ligefrem er typiske sorter for Rheingau.

De klimatiske og geologiske forhold i Rheingau er ideelle til vindyrkning, og giver vinstokkene fremragende vækstbetingelser. Jordbundsforholdene i de højtliggende vinmarker består primært af kvartsit, grus og sandsten, der tilsammen giver helt unikke mineralske vine med et livligt syreindhold og den fineste rene frugt. De lavtliggende vinmarker består primært af sandet lerjord. I alt råder Trenz-familien over 13 hektarer vinmarker. Fordelingen af sorter ser således ud:

 • 85 % Riesling
 • 12 % Spätburgunder (Pinot Noir)
 • 3 % Weissburgunder (Pinot Blanc)


Rheingau er absolut et af de mest fascinerende og smukkeste vinlandskaber i Europa. Skønheden og den kulturelle rigdom er grunden til Rheinområdets udnævnelse som ”UNESCO Verdensnaturarv”.

Det er også her, at adelsslægter, klostre og kendte familier i århundreder har produceret berømte vine deriblandt navne som; Schloss Johannisberg, Schloss Vollrads, Prinz von Hessen, Kloster Hildegard, Baron von Brentano osv.

Vejrforhold / Klima 2015:

En meget varm start på året førte til de tidligste spirer siden vinstokkene blev plantet i 1955. Den meget tidlige blomstring ultimo maj primo juni fulgte en hedebølge, og der kom ingen tegn på regn før ultimo juli. I august gav det til gengæld dobbelt så meget regn som gennemsnittet, hvilket var tiltrængt. Den kølige august satte en dæmper på druernes forhastede udvikling, hvilket gav pote i sidste ende. Midt i september måtte Trenz erkende, at druerne var nået deres modenhed, og derfor satte de gang i høsten tidligere end normalt. Årgang 2015 er præget af kraftige aromaer på trods af en tidlig høst.

Vin – produktion:

Denne rosé ”feinherb” er lavet på 100% Pinot Noir, som er blevet plukket med håndkraft og streng sortering. Efter at druerne er blevet presset, ligger druerne kun i kontakt med skallerne i ganske få dage indtil mosten har fået den ønskede farve – ikke mørk og ikke for bleg. Gæringen finder sted på ståltanke ved 11-12°C. Vinen kommer ikke på noget tidspunkt i kontakt med egefade, da det udelukkende er frisk og syrerig vin præget af skønne røde frugter. Denne rosé er en såkaldt ”feinherb”, hvilket er en uofficiel betegnelse for en vin, som er en smule sødere end en ”halvtør” vin men dog ikke helt sød. Der er nemlig så meget syre i vinen, at det giver en god balance og friskhed, som nærmest medvirker at vinen fornemmes forholdsvis tør.

Farven er flot lys pink med skønne pastelfarvede toner. Duften er præget af solbær, jordbær og tranebær. Smagen er frisk og sprød af de røde bær. En velstruktureret Pinot Noir rosé med en flot balance mellem syren og sødmen. En smule krydrede undertoner giver vinen et ekstra pift og en mere kompleks karakter.

Servér den ved 9-11°C gerne som en aperitif på terrassen eller til svinekød, kylling, skaldyr eller vegetarretter.


Drue Land Alkohol Region Indhold Vare nr.
100% Spätburgunder Tyskland % Rheingau 75 cl. / 6 stks. krt. #310