Søg

Vermouth Padró & Co - Dorado Amargo Suave

Food Match

Vermouth Padró & Co - Dorado Amargo Suave


Vinhuset – baggrund:

Vinhuset Vins Padró & Co ligger i det spanske Catalonien og blev stiftet helt tilbage i 1898 af de to brødre, Joan og Daniel Padró. I dag er det 5. generation, der star bag foretagendet. Padro familien har produceret vin, likør og hedvin (vermouth) helt fra starten tilbage i 1898. Den flittighed og ånd, som vinhuset blev drevet med i 1898 er stadig at mærke den dag i dag, for den har været en vigtig del af alle generationerne helt frem til i dag. På trods af en løbende modernisering og udvidelse, så er vinhuset og deres kvalitetsvine, -likører og –hedvine i stor stil præget af den gode gamle ånd fra 1898.

I gamle dage brugte man blomster, urter og krydderier til at forbedre smagen af vin. Det skulle vise sig med tiden at blive starten på Vermouth. Allerede i slutningen af 1800-tallet blev Catalonien for kendt for sine likører og hedvine. Man oplevede pludselig en kæmpe, international anerkendelse og blev i 1947 tildelt DO-Tarragona-status. Appellationen blev hurtigt kendt som DO-Tarragona klassikere. Dengang drak man typisk et glas vermouth som en aperitif før frokosten, når man tog ind til byen om søndagen.

Hos Padró & Co har man bibeholdt en tusind år gammel tradition, hvor man hylder vermouth, der fremhæver alle de pikante aromaer fra middelhavets citrusfrugter.

Vin – produktion:

Vermouth er en hedvin, som er fremstillet på en base af vin eller druemost, som er blevet forstærket med druesprit eller brandy. I tilfældet med Vermouth, lader man vinen gære fuldt ud inden man tilsætter druespritten. Dermed opnår man ikke den samme udbredte sødme, som man gør ved f.eks. likør. Samtidig vil alkoholprocenten ende et sted mellem 14-20%. Hedvinen tilsættes de ønskede smagsnuancer, som ofte er udtrukket fra forskellige krydderier, frugter og urter. Oprindeligt brugte man plantearten bynke til at tilsætte den krydrede og bitre smag, men også den urteagtige plante, ensian, er populær til Vermouth.

Vermouth kan være sød eller tør og så har den ofte en vis bitterhed over sig. Farven kan svinge meget imellem lys gylden, mørk gylden med orange skær og mørkerød.

Dorado Amargo Suave betyder, at her er tale om en mild, bitter og gylden Vermouth, og der er virkelig blevet eksperimenteret med ensian-urten. Den er forførende og kæk i stilen.

Druemosten, som denne Vermouth er produceret på, består af 100% Macabeo-druer. Den har en god struktur og kan lagre længere inden druespritten og urterne tilsættes. Her er alle skovens vilde urter at finde, og de kombineres med en vis mineralitet. Der er en forfriskende og elegant stil over denne Vermouth, som giver en perfekt og afbalanceret bitter-sød fornemmelse i munden.

Vermouth benyttes typisk som en aperitif eller en dessertvin. Den kan dog også anvendes sammen med en række forskellige drinks. Serveres på is.
Ratings

  • 94 pts. Guia Peñin, 2017

  • Bronze i SFWSC

  • Sølv v/Catavinum World Wine & Spirits Competition, 2017

Drue Land Alkohol Region Indhold Varenr
Macabeo, Xarel.lo Spanien 18% Catalonien 75 cl. / 6 stks. krt. #471