winery-generic-6

Le Domaine de l’Escattes

Domaine de l’Escattes er beliggende i hjertet af Gard-provinsen i byen Calvisson (mellem Nîmes og Montpellier) i det sydlige Frankrig.
Navnet på vinhuset stammer fra Romertiden, hvor de havde overtaget området og stedet, de kaldet det ”Escattes” fra det latinske ”Escatarire” der betyder ”at springe op”.
I 1970’er overtog Robelin familien Domaine de l’Escattes og forsatte vindyrkningen her, i 1988 begyndte de at nyplante og nytænke markerne for at producere kvalitets og autentiske vine, fra Languedoc. I 2009 var det Francois Robelin der begyndte som den ansvarlige for stedet, han havde en mission om at alle deres vine skulle være økologiske, dette har de været siden 2013.

Vingårdens 23 ha marker er beplantet på terrasser, på bjergsiden i en blanding af ler- og kalkstens jord der er perfekt til at holde på vandet i det ellers tørre klima, denne kombination passer perfekt til de druer der er plantet (Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan, Grenache Blanc, Bourboulenc og Viognier), i området er der et mikroklima, der gør at vinbønderne får lidt hjælp, med tilstrækkelig kølige sommer, der gør at druerne modens uden at miste deres aroma og naturlige syre, altså et område perfekt for vindyrkning.

Alle vinhusets vine har været økologiske (AB) siden 2013-årgangen.
Der bliver ikke brugt noget ukrudtsmiddel, og jorden pløjes i stedet for. Der bruges ikke kemisk gødning, men organisk. Og så har vinhuset fået en gamle tradition tilbage, hyrder der har får til at gå til græsning imellem vinstokkene, så man beholder alt så naturligt som muligt.

At fremstille vin kræver strenghed, ærlighed og lidenskab. Tre generationer af Robelin-familien, alle vinelskere, har arbejdet sammen om permanent forbedring af kvaliteten. På hvert enkelte trin i produktionen (marken, udvælgelse af druer, vinificering)

Vingården hører til Languedoc-betegnelsen (AOC) LANGUEDOC & AOC LANGUEDOC SOMMIERES.

Køb vinene her