Champagne Cuenin

Champagne Guenin

I den allersydligste del af Champagne, tættere på Chablis i Bourgogne end på Reims i Champagne ligger området som hedder Côte des Bar. I den lille by Essoyes i hjertet af Côte des Bar ligger det endnu mindre champagnehus Guenin. Det drives dagligt af ejer og winemaker Sébastien og hans hustru Axelle. Champagnehuset råder over cirka 17 hektar alle beliggende i og omkring den lille by Essoyes i Côte des Bar. Den samlede årlige produktion hos Guenin er mellem 10 og 20.000 flasker champagne. De parceller med vinstokke som ikke bliver brugt til egen produktion, bliver blandt andet solgt til champagnehuset Bollinger og ikke mindst producenten Krug.

Vinfilosofien hos champagnehuset Guenin har lige siden Sébastiens overtagelse af huset været, at mindst mulig indblanding giver den bedst mulige champagne. Det betyder blandt andet at de 17 hektarer tilplantet med vinstokke langt hen af vejen får lov at passe sig selv og man griber kun ind hvis det er nødvendigt. Al vinificering hos champagnehuset Guenin foregår på små brugte franske barrique-fade på størrelsen 228 liter som er samme størrelse man også bruger i Bourgogne. Winemakerens filosofi gælder ligeledes i kælderen hvor Sébastien hverken tilsætter kulturgær eller bruger nogen form for svovl. Alle barrique-fade starter af samme årsag også sin egen gæringsproces når omgivelserne er de rigtige. Denne proces kalder man også for spontangæring.

Champagnehuset er endnu ikke økologisk certificeret, men man har lige siden Sébastiens overtagelse efter sin far brugt biodynamiske metoder i produktionen samt i markerne. Derudover er champagnehuset både certificeret den højeste grad af “Haute Valeur de Environnementale” samt “Viticulture durable en Champagne”.
Det betyder at der ikke må bruges nogle former for pesticid eller andre kemikalier i vinproduktionen, hverken på markerne eller i vinkælderen.

Den sidste af de to ovennævnte certificeringer handler om bæredygtighed i vinproduktionen fra vinstokkene på marken til den tape man eventuelt vil bruge til at pakke sine flasker ind i papkartoner før de bliver sendt fra vinproducenten. Sébastien har et tydeligt ønske om at lave den bedst mulige champagne og påvirke miljøet og klimaet på den mest skånsomme og bæredygtige måde.

Køb Champagnen her