Mt. Difficulty

Mt Difficulty Wines Ltd.

Historien begynder i begyndelsen af 1990’erne med ‘The Gang Of Four’ – ejerne af fem nyplantede vinmarker i Bannockburn. Efter et håndtryk besluttede de at arbejde sammen om at producere vin under én etiket. Dette håndtryk bandt ejerne af Molyneux, Mansons Farm, Verboeket Estate og Full Circle indtil 2004, hvor Mt Difficulty Wines Ltd blev officielt dannet, og størstedelen af de individuelle vinmarker overgik til virksomhedens ejerskab. Den sværeste del for Gang of Four var at vælge et navn til etiketten.

Vores første årgang blev produceret i 1998 og var en Pinot Noir og Chardonnay, skabt under Mt Difficulty-mærket. Før dette var frugt blevet solgt til Gibbston Valley eller Chard Farm. Matt Dicey kom ombord for at hjælpe med at bygge Mt Difficulty en vingård i 1998, og blev som chefvinmager. I 2018 afsluttede han sin 20. årgang hos os, og udvidede til aromatiske hvide varianter og enkeltvingårdsudtryk, men alligevel bevarede han altid Mt Difficultys signaturstil.

I dag består vi af mange vinmarker, der spænder over det centrale Otago fra Gibbston, til Lowburn Valley, til Bendigo, med vores hjem stadig under bjerget ved Bannockburn. Central Otago giver New Zealands eneste ‘kontinentale’ klima kombineret med unikke jordarter, der er ideel til dyrkning af Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc og Pinot Gris. Alligevel fortsætter vi med at skubbe grænserne for, hvad vi er i stand til, med eksperimentelle beplantninger af Chenin Blanc og Syrah.

Køb vinen her