Familien Taylor var oprindeligt vinhandlere i Sydney. I 1960’erne steg vinforbruget i Australien voldsomt. Det betød knaphed på vin, især hvidvin. Det gav familien ideen til at selv at involvere sig i produktionen af vin. De havde altid været fascineret af det smukke ”Clare Valley” i det sydlige Australien og efter længere tids søgen, lykkedes det i 1969 at finde 178 hektarer langs den smukke Wakefield River.
I dag er fire medlemmer af familien stadig i førersædet i firmaet med faderen Bill og de tre sønner; Justin, Clinton og Mitchell. Med forbillede i især de store franske vine, og i særdeleshed hvad Rotschild-familien havde opnået i Bordeaux, ønskede de to brødre at lave vine, der skelede til den elegance og kompleksitet, som man elskede end blot vulgære, voluminøse marmelade-vine. Vinhusets logo stammer fra de mange fossiler af søheste, som man fandt under udgravninger og etableringen af vinmarker. Netop tre søheste er en gestus til de tre generationer af familien Taylor.
Hos Wakefield har det høj prioritet at bevare naturen i regionen. Derfor er man aktivt gået i gang med mange initiativer både i mark og vineri for at gøre produktionen bæredygtig. I 2009 blev vinhuset ISO-certificeret i bestræbelserne på tage hensyn til både miljø og produktion. Hele fire winemakers er tilknyttet Wakefield med Mitchell Taylor som chief-winemaker.
Køb vinene her.